Hvilke hjertekvaliteter udfolder sig fra dit hjerte?

RoseVores hjerter er som en blomsts kronblade, lød det fra Madhurima Rigtrup, da jeg var på kursus med hende for efterhånden en del år tilbage. Hvert kronblad har sin kvalitet. Der findes ikke én form for kærlighed, men mange. Kærligheden tager mange former.

Er du opmærksom på din egen hjertekvalitet? Er du opmærksom på den hjertekvalitet, der strømmer ud fra andre, du møder?

I dansen “Power of the Heart” med Susannah Darling Khan sidste weekend var det bl.a., hvad vi arbejdede med. Og noget af det, der gjorde indtryk på mig. At mærke de særlige kvaliteter, der knytter sig til mit hjerte. Og endnu større indtryk – at tune ind på dansepartnere og fornemme deres særlige kvaliteter. Spejle sig i dem og vide, at de også er tilgængelige for en selv. Og styrkes i mødet med den anden. I dansen at dele ud af egne kvaliteter, lade dem blive set, lade dem lyse for andre – og samtidig byde andres kvaliteter velkommen, tage imod dem, se dem – og således i fællesskab næres og løfte hinanden.

Dansen bliver på den måde også en bevidstgørelse af hverdagslivet. Den forstørrer ligesom de elementer, vi kan være opmærksomme på i livet. Her – at mærke sig selv – dele ud af det, man har at give – at se den anden – og modtage, hvad den anden giver, mærke, hvordan det beriger en selv.

Hvor opmærksom er du på egne og andres kvaliteter i din hverdag? Deler du, anerkender, ser og tager imod?

En forudsætning for at mærke egen hjertekvalitet – og dermed også andres – er, at du er fuldt tilstede i kroppen. At du mærker dig selv – indefra. Mærker du din krop lige nu? Er du bevidst om dine fødder? Dine ben? Dine hofter? Maven, ryggen, skuldrene, armene, dit hoved? Mærker du alle dele af dig selv? Sanser du dig selv indefra? Kan du mærke dit hjerteslag? Flyt din bevidsthed ned i kroppen. Mærk dit hjerte.

Hvad rør sig i dit hjerte lige nu? Hvilken kvalitet er knyttet til din hjertefølelse? Varme, glæde, taknemmelighed, sorg, angst, ro…?

Tillader du dig selv at vise andre hvilke kvaliteter, der rør sig i dit hjerte? Er du opmærksom på, hvad der stråler ud fra andre? Lader du dig røre af andres hjertekvalitet? Føler med dem, når der er tristhed – og varmer dig i deres lys, når der er glæde, nærvær, sensualitet, ro, varme?

Tillad dig at mærke dine hjertekvaliteter. Fold dem ud. Lad dem stråle over for andre. Og mød dem med opmærksomhed, åbenhed og nærvær. Lad dig berøre og nære af deres kvaliteter.

Mærker du din hjertekvalitet, deler den og møder andres med åbenhed, da vibrerer livet. Da bliver der fylde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *